csütörtök, 2019. február 21., Eleonóra

A ballontól a farmerdzsekiig

Az átmeneti kabát sajnos valóban csak egy rövid, átmeneti időszakra kap szerepet, néhány hétig azonban meghatározó ruhadarabbá válik. Ha éppen most tavasszal szeretnénk felfrissíteni vagy kiegészíteni a ruhatárunkat egy kiskabáttal, érdemes az időtálló, mindig divatosnak számító típusok közül válogatnunk, hogy a következő években is szívesen viseljük.

A ballontól a farmerdzsekiig

Természetesen mindenki pénztárcájához mérten tölti fel a ruhatárát, de alapvetően nem ajánlatos átmeneti kabátokból felvonultatni egy komplett divatarzenált, mivel nem tudjuk majd kellőképpen kihasználni. Érdemesebb inkább az alapdarabokra koncentrálni egy elegánsra, egy sportosra és egy hétköznap is hordható viseletre, ami bármikor felkapható. Tartsunk szem előtt pár tényezőt vásárlás előtt. Ha a szekrényünk alapvetően sötétebb ruhákkal van tele, akkor bátran válasszunk egy színeset, ha viszont a felsőink és nadrágjaink, szoknyáink között sok az élénkszínű, válasszunk semlegesebbet, melynek inkább a fazonja hangsúlyosabb.

Ami a fazonokat illeti, a körgalléros és A-vonalú darabok finom és könnyed romantikát csempészhetnek a mindennapjainkba. Az elegáns kabátoknak nem feltétlenül kell díszesnek és feltűnőnek lennie, hiszen minél egyszerűbb, annál jobban variálható és így akár hétköznap is találhatunk alkalmat arra, hogy magunkra öltsük egy-egy szürke reggelen. Lazítós napokon, mikor a tűsarkút lapos cipőre cseréltük, a kabátunknak is követnie kell a hangulatunkat. A rövid fazonú átmeneti dzsekik és kabátok vagányak és sportosak, míg a sálgalléros, derékban karcsúsítottak az abszolút nőiességet hirdetik.

Évek óta meghatározó darab minden nő ruhatárában a ballonkabát, amely valóban nagyon sokféle fazonban kapható, így a kicsit molettebb hölgyek is találnak olyat, ami nem csak takar, hanem kifejezetten karcsúsít. A fekete mellett a színesek, mintásak, az egy- és kétsoros gombokkal díszítettek, az A-vonalas vagy övvel megköthetőek mind-mind megtalálhatóak a ruhaüzletekben.

A farmerdzseki senki szekrényéből nem hiányozhat, mert kényelmes, praktikus viselet, és soha ne megy ki a divatból. Korra és nemre való tekintet nélkül mindenkinek jól áll. Aki kicsit extrémebbre vágyik, az a virágmintával, csillogó betétekkel díszített darabok között nézzen szét. A műszőrme ismét a tél nagy slágere volt, tavasszal mellény formájában ismét magunkra ölthetjük.

A bőrdzseki hatásos belépőt kölcsönöz bárhová, mivel nem olcsó, és szinte örök darabnak számít, érdemes alaposan átgondolni, milyet szeretnénk. Továbbra is divatosak és nagyon dögösek a homokszínű bőrkabátot, a klasszikus fekete szinte minden eseményre felvehető, de a merész piros kabáttól sem kell visszariadni. Az extrémebb darabok még szegecsekkel is díszítettek, a vagányabb hölgyek nyilvánvalóan imádni fogják ezeket.

Rovat: